Προετοιμασία σπουδαστών πιάνου

Μέσα από το πρωτοποριακό αυτό τμήμα πιάνου, οι σπουδαστές προετοιμάζονται ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις υψηλές απαιτήσεις των μουσικών Πανεπιστημίων του εξωτερικού, τη συμμετοχή τους σε πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς καθώς επίσης και την προετοιμασία εισαγωγικών/προαγωγικών εξετάσεων και ακροάσεων για Ορχήστρα.

Συγκεκριμένα:

  • Προετοιμασία για μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία*
  • Προετοιμασία διαγωνισμών (πανελλήνιων - πανευρωπαϊκών - παγκόσμιων)
  • Προετοιμασία εισαγωγικών εξετάσεων για Πανεπιστήμια
  • Προετοιμασία προαγωγικών εξετάσεων και ακροάσεων για Ορχήστρα

Διδάσκει και προετοιμάζει ο Δημήτρης Πέτροβας, ο οποίος πήρε μαθήματα δίπλα σε έναν από τους μεγαλύτερους και σπουδαιότερους καθηγητές πιάνου της εποχής μας, τον καθηγητή Karl-Heinz Kämmerling, τον καθηγητή Roland Krüger (μαθητής του παγκοσμίου φήμης πιανίστα Krystian Zimerman), και τον καθηγητή Christian Petersen (μαθητής του διάσημου Ρώσου πιανίστα Anatol Ugorsky), του οποίου βοηθός υπήρξε ο Δημήτρης Πέτροβας.

Οι νέοι μουσικοί από το πρώτο έτος της εισαγωγής τους στο τμήμα αυτό, εκπαιδεύονται στους τρόπους και τις μεθόδους που δίδαξαν οι Franz Liszt, Anton Rubinstein.

Τα ονόματα αυτά που άφησαν ιστορία στον πιανιστικό κόσμο του 19 ου αιώνα, φρόντισαν να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις και τα μυστικά τους σε αγαπημένους μαθητές τους και μέσω αυτών έφτασαν να διδάσκονται ως τις μέρες μας.

Στους σπουδαστές του τμήματος αυτού δίδεται η δυνατότητα γνωριμίας μέσω σεμιναρίων και ειδικών, προσωπικών ακροάσεων, με τους καθηγητές και πιανίστες Christian Petersen (Πανεπιστήμιο του Detmold και στη Musikakademie Kassel) και την Ελληνίδα Βασιλεία Ευσταθιάδου (Ανώτατη Σχολή Μουσικής, Θεάτρου και ΜΜΕ, Αννόβερο) η οποία ως βοηθός του Karl-Heinz Kämmerling έχει αναλάβει τη συνέχεια του έργου του.

Το τμήμα απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές πιάνου:

Αποφοίτους Ωδείων (πτυχιούχους, διπλωματούχους)
Αποφοίτους Μουσικών Πανεπιστημίων
Σε εξαιρετικά προικισμένους νέους μουσικούς
Μαθητές επιπέδου τουλάχιστον Μέσης σχολής

Επικοινωνήστε με τη γραμματεία για το πρώτο μάθημα γνωριμίας
mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
τηλ. 210 2759715 & 210 2759745
* Περισσότερες πληροφορίες για σπουδές στη Γερμανία, διαβάστε εδώ