Τ έ τ τ ι ξ

Όλοι μπορούν να τραγουδήσουν! Αναπτύσσουμε τη δημιουργικότητά μας.
Συμβάλλουμε στην ευρύτερη εκπαίδευση μέσα από το τραγούδι, βιώνουμε την έννοια της μουσικής κοινότητας.
Χωρίς ακροάσεις. Χωρίς να διαχωριζόμαστε σε ταλαντούχους και μη.   
 
Η χορωδία «Τέττιξ» (Τέττιξ σημαίνει τζιτζίκι) ιδρύθηκε και διδάσκεται από τη μουσικοπαιδαγωγό, Τέτη Αϊβατζίδου, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διδασκαλία και τη διεύθυνσή της. Πρόκειται για μια ομάδα ανοιχτή, στην οποία συμμετέχουν παιδιά διαφορετικών ηλικιών και επιπέδων σπουδών, χωρίς να διαχωρίζονται σε ταλαντούχα και μη και χωρίς να περνούν από ακρόαση.
Με σύνθημα Όλοι μπορούν να τραγουδήσουν, η χορωδία «Τέττιξ» θέτει ως στόχο να προσφέρει και εμπειρίες και ερεθίσματα στα παιδιά για να ανακαλύψουν, να χαρούν και να καλλιεργήσουν το υπέροχο μουσικό όργανο που λέγεται φωνή, με το οποίο όλοι είμαστε προικισμένοι από τη γέννησή μας.

Το ρεπερτόριο αφορά παιδικές/νεανικές φωνές ενώ εργαζόμαστε στα βασικά στοιχεία της πολυφωνίας. Η κίνηση, με στόχο την ενδυνάμωση και κινητοποίηση των φωνητικών ικανοτήτων και του performing, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εκπαίδευσης μέσα στην ομάδα Tettix.

Στόχοι: 
● Διαμόρφωση ενός μη επικριτικού μα ασφαλούς και φιλικού περιβάλλοντος, που δέχεται και αγκαλιάζει το κάθε παιδί ξεχωριστά
● Ανάπτυξη, αξιοποίηση και ανάδειξη της ιδιαίτερης μουσικότητας και δημιουργικότητας του κάθε παιδιού
● Καλλιέργεια και αγάπη για τη μουσική και το τραγούδι
● Ανάπτυξη κριτικής σκέψης και αντίληψης                                                                             
● Δημιουργία ομάδων-κοινοτήτων χωρίς επικρίσεις, που ως επίκεντρο έχουν τη φροντίδα και επικοινωνία των μελών τους                   
● Ενίσχυση όλων των γενικών γνωσιακών διεργασιών του παιδικού εγκεφάλου, μνήμης, προσοχής, συλλογιστικής
● Ενίσχυση αυτοπεποίθησης, ομαδικότητας και συνεργατικότητας
●Φροντίδα που προάγει την επικοινωνία, κοινωνική αφύπνιση, ενσυναίσθηση και self-reflection, την ανατροφή της νέας γενιάς παιδιών, που προάγεται μέσω της μουσικής
● Συνειδητοποίηση, διερεύνηση της φωνής, της άρθρωσης, της αναπνοής και του σώματός μας (ποιότητα-έλεγχος φωνής-εκφραστικότητα)
● Εκπαίδευση των παιδιών μέσω ολιστικών φωνητικών τεχνικών

Συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Εθνικό Θέατρο, το TEDxΑcademy, το El Sistema Greece κ.ά. φορείς.

Στο πλαίσιο επίτευξης των εκπαιδευτικών της στόχων, η χορωδία υλοποιεί, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα Ζω τη μουσική, φτιάχνω τη δική μου όπερα, που αποτελεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα μουσικής εκπαίδευσης, για σπουδαστές μουσικής που δημιουργούν μια ολοκληρωμένη όπερα από το μηδέν! 
Μέσω του προγράμματος αυτού, οι σπουδαστές μας έχουν ως τώρα δημιουργήσει και παρουσιάσει σε Ελληνικά και Διεθνή Μουσικοπαιδαγωγικά συνέδρια, τρεις όπερες: «Η πριγκίπισσα Δυσκολούλα» σε σκηνοθεσία της Μαρίνας Μέργου, Πετρόσουπα και Ο Μικρός Πρίγκηπας του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ, σκηνοθεσία του Δημήτρη Δεγαΐτη. Τα δύο έργα «Πετρόσουπα» και «Ο Μικρός Πρίγκηπας» ηχογραφήθηκαν σε CD.  

Αν σας ενδιαφέρει να ενώσετε τη φωνή σας με την ομάδα Tettix, δηλώστε συμμετοχή online εδώ ή στέλνοντας email με το όνομα, την ηλικία του παιδιού, τηλέφωνο και email επικοινωνίας στo: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
● Η χορωδία Τέττιξ εργάζεται κάθε Παρασκευή 19:00 - 21:00 στο Ωδείο Ριζοπούλου  
● Συνδρομή: 35€ / μήνα | 25€ / μήνα για σπουδαστές του Ωδείου Ριζοπούλου 
● Δεκτά γίνονται παιδιά ηλικίας από 9 ετών (Δ’ Δημοτικού) που αγαπούν να τραγουδούν 
● Δεν απαιτείται ακρόαση ή προηγούμενες γνώσεις μουσικής 
 
 
Διδασκαλία, διεύθυνση: Τέτη Αϊβατζίδου
Πιάνο: Τεό Φοινίδης