Ρένα Στρούλιου

Γεννήθηκα στη Γερμανία το 1973. Από την παιδική μου ηλικία συμμετείχα στη Φιλαρμονική του Δήμου Λάρισας παίζοντας φλάουτο αλλά και ως μέλος της παιδικής χορωδίας του ΔΩΛ όπου συμμετείχα σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το 2003 απέκτησα δίπλωμα μονωδίας από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών (άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο) με καθηγητές τους Θάνο Πετράκη και Έρση Παπαχρυσάνθου.

Συνέχισα τις σπουδές μου ειδικά στην τεχνική της αναπνοής επί 4 χρόνια και στη συνέχεια στη φυσική αποκατάσταση ζημιών των φωνητικών χορδών.

Από το 1996 είμαι μέλος του κουιντέτου ΗΧΩ σε κλασικό ρεπερτόριο (φαγκότο, φλάουτο, κλαρινέτο, πιάνο και φωνή).

Έχω λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες εντός και εκτός της Ελλάδας μαζί με εξαίρετους μουσικούς και τραγουδιστές σε διάφορα είδη ρεπερτορίου.

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Επίσης τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκα ενεργά με το θέατρο ως ηθοποιός και μουσικός.

Διδάσκω κλασικό, σύγχρονο και παραδοσιακό τραγούδι καθώς επίσης και με το κομμάτι της φωνοθεραπείας.

 

Η κα Ρένα διδάσκει παραδοσιακό, σύγχρονο, κλασικό τραγούδι

Τμήμα Ελληνικής Μουσικής Παράδοσης

Τα παραδοσιακά τραγούδια δεν έχουν έναν συγκεκριμένο δημιουργό. Φτάσαν έως τις μέρες μας γιατί διαδόθηκαν τραγουδιστά από στόμα σε στόμα.

Οι περισσότερες περιοχές του Ελληνισμού (Κρήτη, Κύπρος, Πόντος, Κωνσταντινούπολη, Μικρά Ασία, Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρος, Κεντρική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Νησιά Αιγαίου, Ιόνια νησιά), έχουν τη δική τους μουσική με διαφορετικούς σκοπούς και ρυθμούς. Ακόμα και τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιούνται, από περιοχή σε περιοχή αλλάζουν. Πολλά από αυτά, είναι εξέλιξη των μουσικών οργάνων της Αρχαίας Ελλάδας.

Η παραδοσιακή μας μουσική έχει ιδιαίτερη γραφή που λέγεται παρασημαντική.

Χρησιμοποιούνται όργανα όπως:

  • χορδόφωνα: λαούτο, λύρες, ούτι, κανονάκι, σαντούρι, βιολί κ.ά.
  • αερόφωνα: γκάιντα, ζουρνάς, φλογέρες, κλαρίνο κ.ά.
  • μεμβανόφωνα: νταούλια, ντέφια, τουμπελέκι κ.ά.

Συνέχεια της παραδοσιακής μας μουσικής είναι το ρεμπέτικο τραγούδι!

Το Ωδείο μας, συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια ανάδειξης της παραδοσιακής μας μουσικής. Έτσι, μετά την άδεια λειτουργίας που απέκτησε, ακολουθεί το πρόγραμμα σπουδών που εξασφαλίζει την πορεία του σπουδαστή μέχρι το πτυχίο ή το δίπλωμα (χωρίς να αποκλείεται η επιλογή προγράμματος ελευθέρων σπουδών).

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 7
previous arrow
next arrow