Λουκάς Γεώργας

Γεννήθηκα στη Γερμανία όπου ξεκίνησα μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 ετών με τον Claudio Prorini-D’Agata. Με την επιστροφή μου στην Ελλάδα μπήκα στην τάξη ανωτέρας της Ντόρας Μπακοπούλου, από όπου αποφοίτησα με δίπλωμα πιάνου και βαθμό Άριστα παμψηφεί, Πρώτο βραβείο και χρυσό μετάλλιο από το Ωδείο Athenaeum.

Με υποτροφία για δύο χρόνια από το Ίδρυμα A. G. Leventis συνέχισα τις σπουδές μου στο Παρίσι. Εκεί φοίτησα στην τάξη Πιάνου του Bernard Ringeissen στο Conservatoire National de Region de Rueil και αποφοίτησα με Πρώτο Βραβείο. Παράλληλα, την ίδια χρονιά, αποφοίτησα και από την Τάξη Ενορχήστρωσης του Patrice Sciortino της Schola Cantorum και από την Τάξη θεωρητικών Formation Musicale Supérieure του Christophe Roger στο Conservatoire Edgar Varèse.

Παρακολούθησα σεμινάρια Πιάνου με τον Lev Vlassenko, με τον Eugène Injic στη Schola Cantorum Παρισίων καθώς και σεμινάρια Ενορχήστρωσης με τον Claire Fisher στο Conservatoire Nadia Boulanger στο Παρίσι.

Έχω δώσει Ρεσιτάλ Πιάνου σε Αθήνα, Παρίσι, Στουτγάρδη, Ηράκλειο Κρήτης, Καλαμάτα και σε άλλες πόλεις, ενώ έχω συνεργαστεί με την Αλίκη Καγιαλόγλου δίνοντας συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μια μεταγραφή μου για δύο πιάνα της Ουβερτούρας «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Tchaikovsky έχει παιχτεί στην αίθουσα «Παρνασσός», ενώ ενορχηστρώσεις μου πάνω σε παιδικά τραγούδια παίχτηκαν από την Ορχήστρα των Χρωμάτων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το 2000-2002 εργάστηκα ως κορεπετίτορας στο Ωδείο Athenaeum. Από το 2004 εργάζομαι στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας ως καθηγητής πιάνου και συνεργάτης-ενορχηστρωτής της συμφωνικής ορχήστρας νέων του ωδείου.

Από το 2021 εργάζομαι ως καθηγητής πιάνου στο Ωδείο Ριζοπούλου και στο Κολλέγιο Αθηνών.

 

 

Ο κος Λουκάς διδάσκει πιάνο.