Ξεκίνησα την διαδρομή μου στην μουσική το 1975 συμμετέχοντας σε παραδοσιακές ορχήστρες (Δόμνα Σαμίου, Χρόνη Αηδονίδη κ.ά.). Από το 1983 συνεργάστηκα με την ΕΡΤ σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές (Λαϊκοί πρακτικοί οργανοπαίκτες, Σε ήχο Ελεύθερο του Γ. Παπαδάκη κ.ά.) παίζοντας δίπλα σε σπουδαίους μουσικούς της Ελληνικής Δημοτικής Μουσικής όπως οι: Γ. Κόρος, Β. Σούκας, Γ. Βασιλόπουλος κ.ά.

Παράλληλα συνεργάστηκα σε εμφανίσεις με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής όπως: Στ.Καζαντζίδης, Ελ. Βιτάλη, Γ. Νταλάρας, Χ. Αλεξίου, Ελ. Αρβανιτάκη Ελ. Τσαλιγοπούλου και πλήθος άλλων. Συμμετείχα σε ηχογραφήσεις μουσικής για το θέατρο και τον κινηματογράφο σε έργα συνθετών όπως οι: Μ. Θεοδωράκης, Γ. Μαρκόπουλος, Θ. Μικρούτσικος, Ν. Μαμαγκάκης, N. Κηπουργός κ.ά.

Από το 1994 έως το 1997 είμαι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής (ΚΟΕΜ) υπό την διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου.

Έχω συνεργαστεί με το Μέγαρο Μουσικής σε διάφορες παραγωγές (Με φως και θάνατον ακαταπαύστως, Εργαστήρι Παλαιάς Μουσικής, Τα Ιερά Τραγούδια του Έρωτα,, Ότι κι αν πω δεν σε ξεχνώ, αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη, Nταλάρας - Μαρινέλλα, ΜΑΖΙ). Έλαβα μέρος σε Διεθνή και Ελληνικά φεστιβάλ (Womad, Athens Ethnic Jazz Festival κ.ά.).

Το 1997 με τους Πέτρο Κούρτη και Βαγγέλη Καρίπη δημιουργήσαμε το συγκρότημα κρουστών ΚΡΟΤΑΛΑ με το οποίο συμμετείχαμε με μεγάλη επιτυχία στο Percussion World Festival στο Berklee College of Music 1999, και στο Rythmsticks, Queen Elizabeth Hall (London, 2003). Το 2002 Κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος ακτίνας του συγκροτήματος ΚΡΟΤΑΛΑ.

Συνεργάζομαι επί σειρά ετών με την ορχήστρα Εστουδιαντίνα της Νέας Ιωνίας Βόλου ενώ συνεχίζω να είμαι ενεργό δημιουργικό μέλος του ελληνικού μουσικού χώρου με ποικίλη δραστηριότητα.

Ο κος Ανδρέας διδάσκει παραδοσιακά κρουστά.